Cum de a alege un robinet de chiuvetă

Nerezová vodovodní baterie v kuchyni

<![endif]-->

Robinetele pentru chiuvete sunt o parte importantă a oricărei bucătării. Atunci când le alegem, cel mai adesea suntem interesați de design și de preț. Cu toate acestea, ar trebui să se țină cont și de caracterul practic al comenzilor, de durata de viață a mixerului sau de amplasarea acestuia.


Conținutul articolului:

Nici o baterie ca o baterie

Piața de astăzi oferă diferite variante de robinete, astfel încât alegerea poate să nu fie ușoară. Adesea, nu se acordă prea multă atenție selecției lor - este suficient ca aceasta să fie acceptabilă din punct de vedere financiar și să se potrivească cu designul bucătăriei. Dar acestea nu sunt singurele criterii la care trebuie să acordați atenție la cumpărare. Chiar dacă dețineți o mașină de spălat vase.

Vodovodní baterie s bočním ovládáním

Controlul lateral permite reglarea ușoară a temperaturii și a debitului de apă în funcție de nevoile dumneavoastră.

 

Montarea robinetului: pe suport sau pe perete?

În primul rând, clarificați care dintre opțiuni va fi mai potrivită pentru dumneavoastră. Un mixer pe picior poate fi așezat pe suprafața chiuvetei sau poate fi încorporat direct în blat. Cu toate acestea, nu recomandăm prea mult prima opțiune, chiar și în cazul blaturilor populare din plăci aglomerate. Tranziția nu poate fi suficient de etanșă ca între chiuvetă și mixer și duce adesea la umezirea blatului. Aceste robinete îndeplinesc cerințe de înaltă calitate și, prin urmare, sunt printre cele mai utilizate.

Pentru versiunea montată pe perete, trebuie să cunoașteți locația exactă a chiuvetei și să vă asigurați că robinetul se află în centrul acesteia. Spațierea este, de asemenea, importantă, adică păstrarea țevilor de apă la distanța potrivită. Distanța standard este de 100-150 mm.

Există, de asemenea, o opțiune pentru bucătăriile care au o chiuvetă situată chiar sub fereastră. Robinetul basculant este proiectat să se încline la un anumit unghi, astfel încât deschiderea ferestrei să se facă fără probleme. Acesta revine apoi în poziția inițială.

Nerezová dřezová baterie a tekoucí voda

Un robinet de chiuvetă din oțel inoxidabil aduce bucătăriei dvs. nu numai un aspect estetic, ci și fiabilitate și performanță.

 

Tipuri de robinete

În plus față de designul diferit, robinetele diferă și în ceea ce privește controlul. Să fim clari în această privință.

Robinet cu pârghie

  • este cel mai modern tip. Acesta are avantajul de a regla rapid și precis temperatura dorită prin simpla rotire a unei manete. Robinetele cu pârghie pot avea comenzi de sus și laterale și pot comuta în modul duș. Acest sistem reduce, de asemenea, risipa inutilă de apă.

Robinetde robinet

  • Se găsește cel mai adesea în casele mai vechi sau în bucătăriile decorate în stil retro. Reglați temperatura prin rotirea robinetelor, ceea ce poate duce la un consum mai mare de apă. Folosiți-le în schimb în baie, unde necesitatea acționării cu două mâini nu va fi o complicație atât de mare.

Robinet termostatic

  • vă permite să reglați temperatura apei și debitul acesteia. Astfel, se evită riscul de scaldare și se economisește apa care ar fi curs inutil înainte de a ajunge la temperatura dorită. Este potrivit doar pentru zonele în care se asigură o alimentare constantă cu apă caldă. Dacă folosiți un încălzitor instantaneu, nu vă recomandăm această opțiune.

Robinet electronic fără atingere

  • Sunt sigur că o cunoașteți. A fost folosită de mulți ani la chiuvetele din toaletele publice. De asemenea, devine din ce în ce mai populară în bucătăriile moderne. Un senzor inteligent pornește singur apa și oprește fluxul de apă după o anumită perioadă de timp.

Material robinet

Materialele de înaltă calitate asigură o durată de viață lungă și o întreținere mai ușoară. Atunci când alegeți, ghidați-vă după materialul chiuvetei. Robinetele din oțel inoxidabil sunt printre cele mai dorite. Acestea sunt de înaltă calitate, pot fi atât lucioase, cât și mate și au proprietăți excelente de îndepărtare a calcarului. Oțelul inoxidabil este foarte igienic - bacteriile și mucegaiul nu au nicio șansă.

Alegeți robinete de granit ușor de întreținut care să se potrivească cu chiuveta de granit. De asemenea, acestea sunt rezistente la crăpături și zgârieturi. Robinetele cromate sunt, de asemenea, o opțiune comună. Cromul arată bine, se potrivește unei varietăți de stiluri și este ușor de întreținut. De asemenea, finisajul cromat protejează robinetul de coroziune.

Există, de asemenea, variante ceramice care pot rezista la presiunea apei, la schimbările de temperatură și la calcar. Cel mai scump tip sunt robinetele din alamă, care necesită o întreținere foarte mare.

Černá dřezová baterie

Finisajul mat conferă bucătăriei dvs. un aspect sofisticat.

 

Ce este un cartuș?

Atunci când alegeți un robinet, veți întâlni cu siguranță termenul de cartuș. Acesta se referă la materialul care este utilizat în interiorul robinetului. De preferință, acesta ar trebui să fie din ceramică. Opțiunile din plastic, deși sunt mai ieftine, au o durată de viață scurtă și nu pot rezista presiunii apei sau calcarului. Dacă cartușul este de calitate slabă, acesta poate scurge mai mulți litri de apă peste noapte.

Design armonios, cu caracteristici practice în minte

Atunci când alegeți, este de la sine înțeles să țineți cont de aspectul general al bucătăriei. Dacă aveți dulapuri cu mânere rotunjite și lucioase, veți căuta cu siguranță un robinet care să se potrivească. Pe lângă clasicele finisaje metalice lucioase sau mate, puteți alege și dintr-o varietate de culori.

Robinetele din oțel inoxidabil, crom și granit sunt cel mai des folositeîn bucătăriile moderne. Într-o bucătărie rustică, alama sau robinetele cu accesorii din ceramică vor ieși în evidență. Țineți cont de debitul de apă. Pentru robinetele de bucătărie, prevedeți un debit de 10 litri pe minut. Verificați la producător cifrele specifice pentru fiecare produs.

Robinet cu furtun de duș

Capul de duș este foarte practic. Vă recomandăm varianta echipată atât cu un duș, cât și cu un furtun extensibil. Acest lucru vă oferă libertate de mișcare și vă permite să spălați cu ușurință fructele și legumele, să ajungeți în colțurile chiuvetei și să spălați fără probleme o oală mare.

Baterie se sprchovou hadicí v moderní kuchyni

Mixerul de chiuvetă modern cu furtun de duș vă va ușura munca.

 

Trucuri pentru a vă face munca mai ușoară

Un mare ajutor în cazul robinetelor de chiuvetă este filtrul de perle. Unele tipuri îl au, altele trebuie să îl cumpărați. Datorită acestuia , puteți reduce debitul de apă în robinet, obțineți un consum mai mic de apă și economisiți bani. Și ceea ce este cel mai interesant - nici măcar nu veți observa atunci când spălați și nu veți stropi peste tot în chiuvetă, deoarece perlatorul reduce stropirea apei în jurul chiuvetei.

Pentru căsuța sau casa de grădină, o baterie cu încălzire electrică este ideală. Este, de asemenea, potrivită pentru gospodăriile cu un boiler subdimensionat. Există, de asemenea, robinete cu trei căi care au ieșiri separate pentru apa filtrată și pentru apa caldă și rece nefiltrată. Acestea nu sunt utilizate de obicei în gospodăriile obișnuite.

Brațele flexibile sunt o soluție excelentă dacă doriți să spălați zonele greu accesibile ale unei tăvi, sticle sau oale mari. Dacă nu sunteți sigur de calitatea apei, există și opțiuni cu filtru, care vor purifica apa. Iar dacă nu doriți să vă jucați cu dopul de scurgere, alegeți un robinet cu mâner cu pârghie sau mâner de tragere. Acordați atenție și la înălțimea robinetului atunci când alegeți. Opțiunile mai înalte oferă o manevrare mai ușoară a vaselor.

Cum se fac reparațiile de rutină

Mai devreme sau mai târziu, s-ar putea să vă confruntați cu tulburări minore. Acestea apar cel mai adesea dacă bateria nu este întreținută suficient. Bineînțeles, uzura normală poate provoca, de asemenea, acest lucru.

Cea mai frecventă problemă este reprezentată de garniturile slăbite sau suflate. Vă puteți da seama când apa se scurge acolo unde nu ar trebui să fie. Cu toate acestea, înlocuirea lor este foarte ușoară. Trebuie să înlocuiți partea de plastic sau elastică care se asigură că apa nu se scurge prin ea. Verificați ce fel de garnitură are robinetul dvs. și cumpărați una nouă în consecință.

De asemenea, este posibil să vă confruntați cu un robinet care scârțâie. Cauzele variază, dar de obicei se datorează unui debit prea mare de apă. În acest caz, un perlator poate ajuta, dar consultați un instalator cu experiență pentru a fi sigur.

Alegeți mixerul de chiuvetă potrivit

Înainte de a cumpăra, asigurați-vă că robinetul este compatibil cu presiunea apei din locuința dumneavoastră. Robinetul atinge performanțe optime la o presiune de 1,0 bar. Evitați variantele ieftine și păstrați la îndemână cardul de garanție, pentru orice eventualitate. Alegeți din gama noastră de robinete pentru a găsi tot ce aveți nevoie.

creat11.09.2023
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Setări detaliatePermite totul