Facilitează deszăpezirea

Odklízení sněhu pomocí lopaty na sníh.

<!-- [if (gte mso 9)|(IE)]>

Se spune că nu ar fi Crăciunul fără el. Zăpada este o parte esențială a iernii, la fel ca și curățarea ei în mod regulat. Dar odată ce îngheață, nu mai este atât de ușor. De aceea, nu trebuie să amânăm prea mult.


Cum se curăță zăpada

Atunci când curățați zăpada, gândiți-vă la tehnica potrivită. Aceasta va preveni durerile de spate și diversele leziuni. Ați fi surprins să aflați câte lovituri și răni sunt cauzate de zăpada acumulată și înghețată. Aveți grijă pe unde călcați.

Manželé odklízejí sníh okolo domu.

Curățarea zăpezii este mult mai ușoară în doi.

Ținețigrebla de zăpadă aproape de corp și nu uitați să vă îndoiți la genunchi. De asemenea, alternați brațele și părțile laterale în mod regulat pentru a evita supraîncărcarea unei părți a corpului. Dacă zăpada este prea grea, este mai bine să o îndepărtați în mai multe straturi mai subțiri decât să încercați să ridicați cantități mari deodată.

Când să începeți să curățați capacul alb

Începeți cât mai curând posibil. Curățați zăpada continuu, în straturi mai mici. Nu așteptați până când fulgii de zăpadă nu mai cad. Deși la început nu pare așa, acest lucru va evita suprasolicitarea organismului și vă va ușura munca. Zăpada acumulată este mult mai grea și există un risc sporit de apariție a petelor de gheață. Și nu puteți scăpa pur și simplu de ele.

Odklízení sněhu na chodníku pomocí hrabla na sníh.

Zăpada acumulată este mult mai greu de curățat. Așadar, gândiți-vă la lopătarea continuă.

Dacă este posibil, încercați să curățați zăpada dimineața sau seara, când este mai puțin trafic pe trotuare și pe alei. Cu toate acestea, în această perioadă este mai întuneric și mai mult ger, ceea ce crește riscul de apariție a gheții. Așadar, fiți foarte atenți și purtați o vestă reflectorizantă pentru orice eventualitate.

Bineînțeles, gândiți-vă din timp unde doriți să îngrămădiți zăpada. Alegeți un loc în care zăpada nu vă va încurca peste o săptămână. Nu uitați că, imediat ce apare o furtună, zăpada va începe să se topească. Va fi multă apă și resturi, așa că luați în considerare acest factor înainte de a o curăța.

Accesorii de iarnă pentru deszăpezire

Alegerea uneltelor potrivite este un pas esențial pentru o îndepărtare ușoară a zăpezii. Accesoriul ideal pentru iarnă ar trebui să fie :

 • realizate din material de înaltă calitate și durabil,
 • cu un strat antiderapant și un mâner care se poate potrivimănușilor de iarnă ,
 • dimensiunea potrivită pentru spațiul în care îl veți utiliza,
 • nu în ultimul rând, cât mai ușor posibil.

Odklízení sněhu za využití sněhové hrabla s násadou.

Grebla de zăpadă cu bară de aluminiu poate rezista la depuneri de zăpadă și mai mari.

Lopețile late din plastic sunt ideale pentru suprafețe mai mici. Acestea permit îndepărtarea rapidă și fără efort a zăpezii. Totuși, asigurați-vă că au o bară de aluminiu sau de oțel pe marginea inferioară. Marginea din plastic se îndoaie și se uzează rapid, așa că o greblă numai din plastic este potrivită doar pentru zăpada proaspăt căzută. Marginea dură facilitează curățarea zăpezii înecate sau înghețate și poate sparge cruste subțiri de gheață. Apoi, puteți să adunați gheața și să o mutați undeva unde nu vă va încurca.

De asemenea, luați în considerare o lopată de zăpadă cu un mâner ergonomic pentru a vă proteja spatele. Veți lucra mai bine cu un mâner care este finisat cu un mâner în formă de D. Acesta oferă suficient spațiu pentru o prindere confortabilă, chiar și cu mănuși de iarnă.

Pentru curățarea unor suprafețe mai mari, cum ar fi parcările sau zonele pietonale, trebuie neapărat să grebla cu două mâini cu bară de aluminiu și rotile nu trebuie să lipsească din echipamentul dvs. de iarnă.

Există mai multe aspecte care trebuie luate în considerare atunci când alegeți uneltele de deszăpezire potrivite. Gândiți-vă la ce fel de unealtă vă place și nu uitați de mărimea zonei pe care o veți deszăpezi.

 • Instrumentul ideal - cel mai frecvent ajutor este o greblă, dar cu o lopată puteți ajunge și în locuri mai puțin accesibile. O suflantă de frunze este de asemenea utilă pentru a curăța zăpada proaspăt căzută, iar pentru suprafețe mai mari există o greblă cu roți și o freză de zăpadă.
 • Materialul părții inferioare - lopețile din plastic sunt suficiente pentru îndepărtarea straturilor subțiri de zăpadă, în timp ce greblele cu piese de lucru din aluminiu și oțel pot face față unei zăpezi și mai înghețate.
 • Materialul m ânerelor - mânerele pot fi fabricate din plastic, lemn sau metal. S-ar putea ca plasticul să nu reziste la fel de bine, iar lemnul poate fi greu de manevrat. Aluminiul ușor este cel mai ideal.
 • Dar fiți atenți aici - pe vreme geroasă, lucrați numai cu mănuși sau alegeți versiunea cu mâner termic.
 • Dimensiune - o greblă de 40-50 cm este suficientă pentru curățarea trotuarului, iar o unealtă de 60-75 cm lățime este mai bună pentru curățarea parcării.
 • Preț - evitați cu siguranță opțiunile ieftine, deoarece, de multe ori, nu veți economisi bani. Dimpotrivă. Lopețile și greblele de calitate slabă se răsucesc și pot chiar să se crape.
 • Ceva în plus - unele produse oferă un mâner telescopic pentru reglarea înălțimii ideale, altele au rotile.

Pentru suprafețe mai mari, cum ar fi aleile de acces, merită să investiți într-o suflantă de zăpadă, care accelerează semnificativ munca și reduce efortul fizic. O suflantă de zăpadă în două etape poate face față zăpezii călcate și înghețate, așa că luați în considerare această opțiune înainte de a cumpăra. Iar dacă dețineți un tractor, căutați un plug de zăpadă frontal.

 Odhrnování sněhu se sněhovou frézou.

Odată ce ați încercat o freză de zăpadă, nu o veți mai lăsa niciodată din mână.

Cu ce să tratezi un pavaj arat

După ce ați curățat zăpada cu lopata, nu uitați să o presărați. Acest lucru va împiedica formarea gheții. Acest lucru se poate face prin împrăștierea de sare, nisip sau pietriș pentru a crește tracțiunea și a preveni înghețarea.

 • Sarea de deszăpezire - poate face față unei cantități mari de zăpadă, dar cu siguranță nu este cea mai ideală. pentru lăbuțele animalelor, tălpile pantofilor, trenurile de rulare ale mașinilor și pentru mediu. În multe municipalități, utilizarea sa este interzisă.
 • Pietrișul - este o opțiune mult mai ecologică. Este un produs eficient, dar nepericulos. Dezavantajul său este nevoia de aplicare repetată. Pe de altă parte, odată ce zăpada s-a topit, este suficient să măturați pietrișul într-o grămadă și puteți fi siguri că nicio substanță nedorită nu a pătruns în sol.
 • Nisipul - servește foarte bine și este o soluție ecologică. Efectul său este mai mic și, prin urmare, aplicarea trebuie repetată. Dezavantajul poate fi că nisipul ajunge în incinta casei dumneavoastră.
 • Rumegușul - o altă opțiune pentrupietruirea trotuarelor după deszăpezire. Contați pe faptul că efectul lor va avea efect doar după ce vor îngheța la suprafață, iar acest lucru poate dura ceva timp. De asemenea, ele prelungesc timpul de dezgheț, deoarece rumegușul reține nu doar frigul, ci și căldura.
 • Hoblins - poate fi descrisă ca o opțiune mai bună decât rumegușul. Sunt mai mari, mai puțin prăfuite și foarte eficiente pe vreme geroasă. Ele opresc alunecarea gheții și fac drumul un pic mai sigur. Chiar dacă rumegușul rezistă, va trebui să repetați deszăpezirea odată ce va mai cădea zăpadă.
 • Cenușă de lemn - dacă vă încălziți cu lemne, puteți presăra cenușă de lemn pe pavaj.
 • Stropi de ceramică - sunt realizați din lut ars și sunt un produs nechimic. Se menține foarte bine pe stratul înghețat. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să repetați stropitul atât de des.

De asemenea, alegeți stropii în funcție de materialul suprafeței. În timp ce pietrișul și nisipul sunt potrivite pentru drumurile neasfaltate, cenușa și rumegușul pot fi folosite pe suprafețe din beton și asfalt.

Pentru a evita să vă plimbați cu un sac greu, achiziționați o mașină de împrăștiat pietriș sau o mașină de împrăștiat manual. Vă va fi mai ușor să vă întrețineți pavajul.

Odhrnování sněhu z příjezdové cesty traktorem s čelní sněhovou radlicí.

Dacă dețineți un tractor, curățarea zăpezii de pe alee va fi mult mai ușoară.

Cine este obligat să curețe zăpada

Trotuarele și drumurile sunt întreținute de municipalitate. Aceasta are, de asemenea, datoria de a le curăța și de a le întreține pe timp de iarnă. Acest lucru nu se întâmplă în cazul în care trotuarele duc la casă. Proprietarii proprietăților adiacente trebuie să aibă grijă de ele. Așa cum prevede legea, proprietarul proprietății trebuie să se asigure că zona este sigură, fără zăpadă și gheață. Și fără țurțuri sau movile de gheață.

Așadar, nu uitați să vă protejați acoperișul de zăpadă în timpul lunilor de iarnă. Un strat mai mare de zăpadă poate cauza probleme nu numai pentru trecători, ci și pentru clădirea în sine. Atunci când curățați zăpada de pe acoperiș, este important să evitați să acumulați zăpada într-un singur loc pentru a nu deteriora structura acoperișului.

Úklid sněhu ze střechy.

Atunci când îndepărtați zăpada de pe acoperiș, priviți în jur pentru a nu răni pe nimeni.

Pregătiți-vă din timp pentru deszăpezire

Nu uitați să curățați zăpada în mod regulat, să tratați zonele arate și să alegeți uneltele potrivite. Pregătiți-vă pentru sezonul de zăpadă înainte ca acesta să vină. Avem tot ce vă trebuie.

creat29.11.2023
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Setări detaliatePermite totul