Grădina japoneză. Creați un loc de relaxare

Zenová zahrada, písek a kameny

<![endif]-->

Un loc pentru odihnă și meditație. Plante, tufișuri și nisip. Grădinile Zen au un aspect atât de captivant încât nu veți ezita să le doriți pe proprietatea dumneavoastră. Și chiar și un spațiu mai mic va fi suficient.


Conținutul articolului:

Ce face ca o grădină Zen să fie distinctivă

Ele conțin ceva magic. Sunt un loc în care se întâlnesc arta, natura și spiritul uman. Grădinile Zen își au originea în cultura japoneză și au devenit o sursă de inspirație pentru grădinarii din întreaga lume.

Fiecare parte a grădinii Zen are propria sa semnificație. Pietrișul alb reprezintă peisajul uscat. Pietrele sunt un element care simbolizează familia, iar terenul greblat reprezintă apa. Puteți decora locul cu decorațiuni sau elemente verzi, iar o terasă, un foișor sau o pergolă își are cu siguranță locul.

Japonská zahrada se stojícími kameny

Ajustați-vă grădina în stil japonez în funcție de dumneavoastră.

 

Puteți crea cu ușurință o oază de liniște similară în grădina dumneavoastră. Trebuie doar să urmați regulile de bază. Și atâta timp cât renunțați la elemente majore de construcție, chiar și un spațiu mic va fi suficient.

Alegerea unei locații și a ceea ce aveți nevoie

Alegeți un loc în care vă simțiți confortabil. Curățați-l bine și scăpați de buruieni. Nu nivelați terenul, ci lăsați-l în starea sa inițială. Alegeți un element dominant al grădinii dumneavoastră, care poate fi pietre, o statuie sau o lampă japoneză, și plasați-l acolo. Asigurați-vă că pietrele nu sunt susținute de nimic și că numărul de pietre este întotdeauna impar. Căptușiți zona înconjurătoare cu o țesătură nețesută. Acest lucru va împiedica creșterea oricăror plante nedorite.

Gândiți-vă unde vreți să aveți alei și unde vreți să vă așezați. Presărați pietriș alb sau nisip pe țesătură, luați o greblă și împrăștiați materialul în forma unui curs de apă. De asemenea, puteți face poteci din pietre plate.

Zenová zahrada s vodní plochou a vodopádem.

De asemenea, grădina poate fi completată de un iaz cu o cascadă.

 

Ce plante să alegeți pentru grădina japoneză

Alegeți în schimb plante verzi. Evitați-le pe cele colorate pentru a nu vă distrage atenția în timpul meditației. Dacă doriți să vă condimentați grădina, căutați o plantă roșie, care în Japonia reprezintă puterea. Plantele tipice pentru o grădină Zen includ:

 • ferigi,
 • sakura,
 • bonsai,
 • Bambus,
 • rododendroni
 • sau poate ierburi ornamentale.

Nu uitați să le fertilizați și să le udați în mod regulat. Copacii pot fi conifere sau foioase. Speciile populare sunt pinii pitici, sakura, ginkgo biloba, cireșul japonez sau arțarul cu frunze de palmier. Ca și completare, sunt potriviți și diverși arbuști sau mușchi.

Adăugați un iaz cu crapi koi ornamentali și decorațiuni

Iazurile din grădinile japoneze simbolizează oceanul și sunt adesea asociate cu ideea de a depăși provocările și obstacolele vieții. În cultura japoneză, peștii dintr-un iaz au semnificația abundenței, a forței și a rezistenței. Cei mai tipici locuitori ai iazurilor Zen sunt crapii koi ornamentali.

Okrasní koi kapři.

De asemenea, în iaz se pot ține pești, cei mai populari fiind crapii koi.

 

Puteți adăuga tot felul de decorațiuni în grădina dumneavoastră, care de obicei sunt foarte simple și minimaliste:

 • Felinare din piatră, care pot fi folosite și ca iluminat pe timp de noapte.
 • Felinare din bambus, vaze, case de ceai, cadrane solare și clopoței.
 • Podurile de piatră sunt un element caracteristic al grădinilor japoneze și reprezintă capacitatea omului de a depăși obstacolele.
 • Bonsai, care sunt un simbol al creșterii și al grijii față de natură.
 • Statui sau reliefuri cu figuri budiste și Zen.

Bucurați-vă de frumusețea extraordinară a unei grădini japoneze unice

Frumusețea grădinilor Zen constă în asimetria și simplitatea lor. Ele au o semnificație mult mai profundă decât o simplă valoare estetică și ornamentală. Ele sunt un simbol al armoniei și al echilibrului care poate fi găsit chiar și într-o lume aglomerată și stresantă. Creați-vă propria oază de calm, veți găsi aici instrumentele necesare.

creat15.10.2023
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Setări detaliatePermite totul