Sfaturi pentru bomboane de Crăciun

Vánoční cukroví na talíři.

<!-- [if (gte mso 9)|(IE)]>

Crăciunul este chiar după colț și, odată cu el, vine momentul în care mirosul de scorțișoară, cuișoare și prăjituri proaspăt coapte se răspândește în toată casa. Turtă dulce, cocos, linzer - luați șorțul și apucați-vă de copt.


Înainte de a începe să coaceți

Gândiți-vă ce specii nu ar trebui să lipsească de pe masa festivă. Poate doriți să încercați ceva nou alături de rețetele tradiționale. Discutați cu familia sau cu prietenii dumneavoastră. Schimbați diferite tipuri de dulciuri și nu numai că veți economisi timp, dar veți crea și o masă festivă variată și plină de gust. De asemenea, puneți la socoteală împodobirea bradului, vizitarea piețelor de Crăciun și instalarea luminilor de sărbători.

Ingredience na kuchyňské lince pro pečení cukroví na Vánoce.

Pregătiți ingredientele și verificați dacă aparatele de bucătărie sunt în stare bună.

Veți avea nevoie de o mulțime de instrumente pentru coacerea de Crăciun. De aceea, este important să știți clar și ce tipuri de dulciuri veți coace. În timp ce cu siguranță nu puteți renunța la o tavă de copt, la tăietori de biscuiți și la forme, pentru unele tipuri veți avea nevoie doar de o formă tubulară.

După ce ați stabilit clar care sunt dulciurile de care nu vă puteți lipsi anul acesta, este timpul să vă pregătiți. Asigurați-vă că aveți tot ce vă trebuie:

  • Verificați tăvile cuptorului și tăvile de copt. Dacă sunt mai vechi, gândiți-vă să le înlocuiți. Veți vedea că prăjiturile vor fi și mai bune în scurt timp.
  • Spărgătorul de nuci vă va ajuta săprocesați nucile. Acestea sunt practice și indispensabile.
  • Aluatul se va frământa mai bine pe un tăvălug de lemn decât pe blatul de bucătărie. Dacă este necesar, puteți muta totul cu ușurință.
  • Biciul nu trebuie să fie deteriorat. În caz contrar, va fi mai greu de lucrat cu el și cu siguranță veți face coacerea neplăcută cu lucruri rupte.
  • Veți avea neapărat nevoie de o cană de măsurare. Ar fi foarte dificil să o faceți fără ea. Aveți grijă ca măsurătorile să fie totuși ușor de citit, iar dacă nu aveți un cântar de bucătărie, gândiți-vă să vă procurați unul.

Când să începeți să coaceți bomboane de Crăciun

Începeți să coaceți pentru prima dată cu trei-patru săptămâni înainte de Crăciun. Acest lucru va asigura că bomboanele sunt suficient de moi, dar încă proaspete. Desigur, depinde și de tipurile de bomboane pe care le veți coace în acest an.

  • Unele tipuri de dulciuri, cum ar fi turta dulce sau prăjitura de Crăciun, au nevoie de timp pentru a se înmuia și a-și dezvolta întreaga savoare. Așadar, puteți începe să coaceți de la 1 decembrie.
  • Pentru bomboanele fragile și cele cu unt, țineți cont de faptul că, cu cât dulciurile conțin mai mult unt, cu atât durata de depozitare este mai scurtă. Coaceți rulouri de vanilie sau linzer cu două săptămâni înainte de Ajunul Crăciunului.
  • Cremele și umpluturile de bomboane ar trebui să vină pe ultimul loc. Cu o săptămână înainte de Crăciun, acum este momentul potrivit. Același lucru este valabil și pentru tipurile de bomboane și rulouri necoapte.
  • Dacă coaceți bomboane pentru diete speciale, termenul de valabilitate poate varia. Prin urmare, respectați recomandările pentru aceste tipuri de bomboane.
  • Și, bineînțeles, Crăciunul - păstrați-l pentru 23 decembrie.

Cukroví slepené marmeládou.

Începeți să coaceți turtă dulce. Lăsați umplutura cu gem și cremă pentru final.

Dacă vrei să faci aluatul de prăjituri din timp, vei avea nevoie de loc în congelator. Poți păstra aluatul pregătit în acesta până la două luni. Nu ar trebui să stea în frigider mai mult de 2-4 zile. Înfășurat în folie alimentară sau într-un recipient resigilabil, bineînțeles.

Nu uitați să verificați conținutul frigiderului. Pește proaspăt, ciuperci sau tvarůžky... Aluatul poate mirosi a diferite alimente, ceea ce poate strica experiența bomboanelor de Crăciun.

Este doar până la Crăciun: Coaceți:
4 săptămâni Dulciuri fără umplutură - turtă dulce, turtă de Crăciun, turtă dulce
3 săptămâni Linte, covrigi, rulouri de vanilie, nuci de cocos
2 săptămâni Nuci, prăjituri Ischel, tipuri de dulciuri făcute la mașină și umplute, produse de patiserie pentru ceai
1 săptămână Rulouri, bezele de nucă de cocos, boabe de cafea, stupi de albine, biluțe de rom, raffaelo, moroccanoes și alte tipuri de dulciuri necoapte
Cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului Crăciun, strudel de mere. Nu uitați să umpleți tuburile, coronițele și cupele de fructe

Umplem bomboane de Crăciun

Începeți să lipiți prăjiturile coapte cu gem și creme fără unt cu două săptămâni înainte. înainte de Crăciun, urmând ca cremele cu unt să vină cu câteva zile înainte de Ajunul Crăciunului. Categoric nu lăsați până în ultimul moment pentru a permite cremei să se întărească și să se întărească.

Puteți combina bomboanele:

  • marmeladă,
  • cu cremă de unt,
  • cremă de cafea,
  • caramel,
  • cu cremă de alune.

Linecké cukroví posypané barevným drobením.

Puteți lega linzerul cu gem sau îl puteți presăra cu crumble.

Folosiți pungi de patiserie pentru a vă asigura că bomboanele sunt ușor de umplut. Decoratoarele vor fi, de asemenea, utile, deoarece fac aceste bunătăți ușor de văzut.

Aveți grijă când alegeți ingredientele

Pentru a obține gustul perfect în prăjiturile de Crăciun, acordați atenție câtorva reguli cheie. Începeți prin a alege ingrediente premium care nu numai că îmbunătățesc gustul dulciurilor, dar contribuie și la o mai bună durată de conservare.

Těsto na cukroví a vykrajování cukroví pomocí vykrajovátek.

Fă-te fericită cu un nou tăietor de prăjituri și oferă bomboanelor tale un nou aspect.

Untul de înaltă calitate, ouăle proaspete și făina de calitate pot face o diferență semnificativă. Atunci când alegeți ciocolată pentru coacere, alegeți-o pe cea cu un conținut mai mare de cacao și cu mai puține grăsimi adăugate. Nu uitați nucile și fructele uscate de bună calitate. Chiar și micile detalii, cum ar fi calitatea extractului de vanilie sau tipul de zahăr folosit, pot avea un impact semnificativ asupra gustului final.

Și nu uitați de principiile de coacere:

  • Urmați procedura rețetei. Mai ales dacă încercați ceva nou.
  • Untul topit neuniform formează cocoloașe. Lăsați-l să se topească la temperatura camerei înainte de a-l prelucra.
  • Puteți adăuga în aluat vanilie sau coajă de lămâie. Veți vedea că bomboanele vor avea un gust complet diferit.
  • Se lasă aluatul pregătit să se odihnească în frigider cel puțin o oră.
  • Folosiți grăsimea solidificată pentru a unge foaia de copt.
  • Asigurați-vă că preîncălziți cuptorul înainte de a coace.
  • Lăsați bomboanele coapte să se răcească bine înainte de a le pune în cutie sau în borcan.

Depozitarea adecvată este, de asemenea, importantă

Nu contează dacă coaceți în avans sau în ultima clipă. Durabilitatea dulciurilor de Crăciun se bazează pe ingredientele folosite, pe curățenia preparării lor și pe modul în care ascundeți toate aceste bunătăți până în Ajunul Crăciunului.

În general, cu cât temperatura ambiantă este mai scăzută, cu atât mai mult vor rezista bomboanele. Aveți grijă dacă vă lăsați dulciurile de Crăciun afară. Temperaturile fluctuante nu sunt ideale pentru bomboane.

Děti pečou vánoční cukroví.

Implică întreaga familie în coacerea prăjiturilor de Crăciun.

Bomboanele uscate au nevoie de timp pentru a se înmuia. Așa că nu le depozitați în niciun recipient resigilabil, ci lăsați-le să respire. O cutie de hârtie este ideală. În schimb, puneți biscuiții și bomboanele crocante într-un borcan. Depozitați bomboanele de zăpadă în același mod. Se pot strica în frigider. Pe de altă parte, cremele și bucățile de ciocolată își au locul în frigider. De asemenea, le puteți depozita și afară, atâta timp cât temperatura este în jur de 0 °C.

Poate că îți vor rămâne niște bomboane după Crăciun. Nu le aruncați. Înfășurați totul în folie alimentară sau depozitați-le într-un recipient ermetic și puneți-le în congelator. Când ți se va face foame, vei ști unde să găsești ceva bun. Bomboanele vor rezista între 6 și 12 luni în congelator. Nu uitați, odată ce decongelați bomboanele, nu le mai congelați niciodată.

Bucurați-vă de momentele de coacere de Crăciun

Gândiți-vă la câte tipuri de bomboane ar trebui să vă decoreze masa. Pregătiți-vă ingredientele, verificați starea ajutoarelor de bucătărie, bucurați-vă cu o nouă matriță și începeți. Și nu uitați, fie că este vorba de coacerea bomboanelor sau de decorarea unei mese de Crăciunpom de Crăciun, cel mai important lucru este timpul pe care îl petreceți cu cei dragi.

creat13.12.2023
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Setări detaliatePermite totul